Pralinki żurawinowe z białej czekolady.

Wegańska biała czekolada? Domowa? Zdrowa? Bez cukru? Ale, ale, ale jak to?! Wiem – ślinotok nie pozwala powiedzieć nic więcej.. 

Czas przygotowania: 15 minut + mrożenie 2 h

Poziom trudności: łatwe

       Składniki na kilkanaście pralinek:

  • 1/3 szklanki oleju kokosowego
  • trzy łyżki mleka roślinnego (u mnie owsiane)
  • łyżka wybranego płynnego słodzika lub cukru
  • płatki żurawinowe
  • opakowanie do mrożenia lodu

Olej kokosowy roztapiamy w garnuszku. Dodajemy mleko, wybrany przez nas słodzik i płatki żurawinowe. Całość trzymamy na wolnym ogniu i mieszamy, aż do spojenia się składników. Przelewamy do pojemniczka na lód. Wkładamy do zamrażarki na około dwie godziny.

Pralinki przechowujemy w lodówce lub zamrażalniku. Zjadamy zaraz po wyjęciu, bowiem czekoladki ulegają roztopieniu w temperaturze pokojowej.

2 Comments

Add Yours

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *