Pasta z czerwonej fasoli w 3 minuty

Pora śniadania. Otwieram lodówkę, puuusto. Na owsiankę ochoty nie mam. Marzy mi się wypasiony hummus, smaczne pieczywo i świeże warzywka. (Nigdy więcej oglądania Instagrama przed jedzeniem!) Cieciorki brak, ale w spiżarnianej półce znajduję puszkę czerwonej fasoli. Jest ratunek! Pasta gotowa w 3 minuty. Śniadanie zjedzone w 3 minuty…

Czas przygotowania: 3 minuty

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
  • ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta ziół prowansalskich lub ulubionej przyprawy

Fasolę odlewamy i dokładnie płuczemy przez sitko. Wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika i blendujemy. W razie konieczności doprawiamy do smaku. Pastę podajemy ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Można posypać natką pietruszki lub bazylią.

4 Comments

Add Yours
  1. 1
    Asia

    Pasta z fasoli jest świetna. Dzisiaj jadłam z twarożkiem na śniadanie, bo wbrew pozorom można łączayc w wiele miksów nie tylko jako smarowidło- pycha.

    • 4
      Aleksandra

      Myślę, że warto się przekonać do tego typu past. 🙂 A smak zawsze można „dostroić” do swoich upodobań ulubionymi dodatkami! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *