Dip z tofu i bazylii.

Wczoraj opublikowałam pomysł na zdrowe chipsy z buraków i marchwi, do których zaproponowałam Wam dip bazyliowy na bazie tofu. Dzisiaj podrzucam Wam przepis na ten rewelacyjny sos z białego roślinnego sera.

Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności: łatwe
 
       Składniki:
  • kostka tofu
  • garść liści świeżej bazylii
  • kilka gałązek świeżego kopru
  • sól
  • łyżka oleju
  • łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
  • woda
Wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika. Dolewamy niewielkiej ilości wody. Blendujemy na gładką masę. W razie konieczności dodajemy soli lub musztardy.

Ten prosty w przygotowaniu sos z tofu i bazylii nadaje się świetnie nie tylko do czipsów! Można go podać z gotowanymi na parze warzywami, grillowanymi vege kiełbaskami, czy nawet jako sos do makaronu spaghetti! A Ty do czego dodasz dip bazyliowy?

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *